seznam článků |
---|
Cestopis Vysoké Tatry |
Chata pri Zelenom plese |
Spišský hrad,Levoča |
Téryho chata |
Zakopane,Ždiar,Štrbské pleso |
Slovensky raj |
Spišská Sobota,Oravský hrad |
Všechny strany |
Vysoké Tatry 2013 - cestopis
Neděle 1.9.2013 - Cesta do Tater
Tento rok jsme opět vyrazili do Vysokých Tater, tentokrát na 6 dní. Pro letošní rok jsme zvolili Tatranskou Lomnici. V neděli ráno jsme vyjeli z Ostravy. Check-in je až od 14 hodin, tak jsme si ještě zašli na oběd do hotelu Atrium ve Starém Smokovci. Potom jsme se již ubytovali. Já s Martinem ve 4 hvězdičkovém Grandhotelu Praha a rodiče od Martina v hotelu Slovan, který je 400 metrů od nás. Pokoj máme v 1. patře v úrovni recepce.
Pokoj je opravdu velký, komfortně zařízený s velkou LCD televizí, ledničkou, vestavěnou skříní, sejfem, pěknou koupelnou s vanou a s balkonem s výhledem do údolí. K dispozici jsou župany a papuče.
Jelikož počasí není dneska nic moc, šli jsme vyzkoušet hotelové wellness centrum Grand Mountain Spa. Co nás uchvátilo na první moment byl venkovní vyhřívaný bazén, kde se v určitých intervalech spouští výřivka. Báječný relax s výhledem do doliny. Jsme tady sami. Potom jsme vyzkoušeli venkovní jacuzzi, taky paráda.
Kromě toho je k dispozici venkovní sauna, vnitřní bazén, druhé vnitřní jacuzzi momentálně mimo provoz, saunový svět a relaxační odpočívárna. Všude jsou vonné svíčky a aroma lampy a na pití je zdarma k dispozici voda s citronem.
Bazény jsou k přístupné od 7 do 21 hodin a sauny od 15 do 21. Potom jsme se šli projít k rodičům. Taky mají hezký moderní hotel, pokoj moderně zařízený, nicméně menší, ale s balkonem. Na rozdíl od nás mají polopenzi, my jen snídaně. Ale máme možnost si zakoupit kdykoliv chceme za 10 eur na osobu čtyřchodovou večeři. Šli jsme se projít do vesnice, kde probíhala akce ke konci léta. Jinou cestou jsme se vrátili na hotel. V hotelovém baru jsme si dali u hořícího krbu jedno čepované pivko, Plzeň.
Večeře stejně jako snídaně podávají v krásné secesní restauraci. Stoly mají nádherně připravené, na každém je živá anturie. Hned jak jsme se usadili číšník nám zapálil na stole svíčku. Jak už jsem psal večeře jsou čtyřchodové, předkrm nebo polévka, salátový bufet, hlavní chod (výběr ze 3 jídel, volí se u snídaně, ale lze si vybrat i na místě jako my dneska) a dezert. Některým názvům jídel ani nerozumíme. Nicméně jako předkrm byl tatarák z lososa servírovaný na bramborovém rösti s bylinkovým dipem a mini salátem.
K dispozici je salátový bufet a různé druhy výborného ještě teplého pečiva. Jako hlavní chod jsem si dal filé z krůtích prsou s medovou vůní na zelenině mirepoix se smetanovou slovenskou těstovinou a Martin mletý vepřový steak obalený v oravské slanině na grilované bazalkové cuketě s omáčkou, šťouchanými bramborami s bryndzou a rozmarýnovou omáčkou.
Jako dezert byl rebarborový štrůdl s hruškou, mandlemi, čokoládovým coulis a zmrzlinou. Nemusím asi zdůrazňovat, že všechny chody byly znamenité. Číšníci obsluhují samozřejmě v bílých rukavičkách. Trochu si připadáme jako v jiném světě. Po večeři jsme byli na netu. V hotelu je wifi, máme dosah i na pokoj, i když tady je signál slabší, stejně jako v některých jiných částech hotelu, ale našli jsme si místa, kde běží super. Takže vyřizujeme poštu a pak se jdeme koukat na telku. Venku je dneska docela zima a tak v hotelu na noc i zapli topení.